Nakupovalna košarica 0

Izdelkov ni več na voljo

Upravičen si do brezplačne dostave! Še €30 do brezplačne poštnine
Skupaj Darilo
Poglej košarico
Poštnina, davek in kode za popust se obračunajo ob zaključku naročila

Jesenska poslastica: kostanj pečen v Xiaomi cvrtniku na vroč zrak 🍂 🌰

Jeseni v mestna središča zaide prav poseben vonj – vonj po pečenem kostanju. Kostanj je sinonim za jesen, njegov sladek okus pa že malo spominja na božični čas, ki se približuje.  

Zakaj bi dišalo zgolj na ulici? Pečen kostanj je popoln prigrizek ob večernem gledanju filmov in zanimalo nas je, če se ta poslastica lahko pripravi tudi v Xiaomi cvrtniku na vroč zrak (Air Fryer). Nobena skrivnost ni, da so cvrtniki na vroč zrak obnoreli svet, saj omogočajo hitro in zdravo pripravo hrane.  

Ker naša radovednost ne pozna meja, smo se podali v neznano in pripravili pečen kostanj v Xiaomi Air Fryer cvrtniku na vroči zrak. Naše izkušnje s peko kostanja smo strnili v naslednje korake:

1. korak: namoči kostanje

Kostanj namoči v vroči vodi za 10 do 15 minut. Ta korak sicer lahko izpustiš, vendar ga toplo priporočamo, saj bo lupina postala mehkejša in jo bo lažje zarezati. Po končanem namakanju kostanje dobro osuši s krpo, do suhega.  

2. korak: zarezovanje kostanja 

Večna dilema, kako pravilno zarezati kostanj? Raven rez po širini? Raven rez na vrhu? Križ-kraž? Toliko let, kolikor se pripravlja pečene kostanje, toliko let se že bije borba, kateri je pravi način zarezovanja.  

Mi smo raziskali in ugotovili, da pravega odgovora ni. Zareži kot ti paše, oz. kot te je naučila babica. Važno je samo, da kostanj dejansko prerežeš, saj bo drugače eksplodiral pri pečenju. Tega pa nočemo, kajne? 

3. korak: pečenje 

Narezane kostanje daj v košaro Xiaomi cvrtnika na vroč zrak. Nastavi temperaturo na 180 do 200 stopinj celzija in peči nekje 15 min, odvisno od velikosti kostanja. V kolikor imaš res velik kostanj, se bo čas pečenja podaljšal na 20 min. S Xiaomi Air Fryer Pro boš lahko pečenje kostanja spremljal skozi prozorno okence, tako da bo res optimalno pečen.

K pečenemu kostanju se prileže vroč čaj, ki si ga v vmesnem času lahko pripraviš Xiaomi Electric Glass Kettle grelnikom za vodo.

4. korak: skoraj smo že na koncu 

Ko je kostanj pečen ga prestavi v posodo in ga tesno zavij v mokro krpo. Ta korak je zelo pomemben, saj ga boš nato lahko lažje olupil.  

5. korak: Dober tek! 

Pečeni kostanji v zaprti posodi in v hladilniku zdržijo nekje 3 – 4 dni, ter nekje 2 meseca v zamrzovalniku.  

Preizkusi naš recept, si napeci kostanj, ga zamrzni in uživaj še dolgo po tem ko ga v gozdu več ne bo.  

Sporoči nam, kako ti je šlo.